Äta ute
När man är ute mycket, antingen på vandring eller ute på andra äventyr är det ju viktigt att man med jämna mellanrum fyller på med ny energi.

Det man läser om för det mesta och som är det bästa alternativet om man ska vandra långt och måste ta hänsyn till tyngden är ju så klart frystorkad mat.
Antingen färdig frystorkad mat som finns att köpa i dom flesta fritidsbutiker eller egentorkad, vilket jag själv ännu inte testat.
Men ibland kan det ju vara roligt med något annat.
Jag själv har ett litet Trangiakök att laga mat på. Det ger möjlighet såväl att laga mat som att koka the eller kaffe.

Jag har provat att ta med Findus frysta rätter i påse till exempel Carbonara. Jag har hällt över lagom mängd i en matlåda och haft med i ryggsäcken (några timmar fungerar) eller i kylbox om jag varit ute med bil. Sen är det bara att steka i stekpannan på till exempel Trangiaköket eller över öppen eld och vips så har man en god pastarätt. Enkelt och smidigt!

En annan favorit hos många är Bullens pilsnerkorv. En burk väger inte så mycket och är man inte alltför stor i maten räcker den till två personer om man serverar tillsammans med pasta.

I dag finns ju också möjligheten att köpa med färdig ihopplockad sallad från salladsbaren i matvarubutiken. Det är ju lite mer skrymmande, men kan vara gott som omväxling och då kan ju var och en plocka ihop efter eget tycke och smak.
Ja, valmöjligheterna är egentligen oändliga. Det gäller bara att använda fantasin och gärna kolla med andra vad dom brukar äta när dom är ute.

Att äta gott när man är ute är ju en stor del av upplevelsen!